Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ξανά για την Υγεία

Την Πέμπτη 20/3, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Σε συγκέντρωση την Πέμπτη 20/3 στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Υγείας, καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Οι συνταξιούχοι παλεύουν κόντρα στις αντεργατικές πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ. Απαιτούν κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, δωρεάν - καθολικό - δημόσιο σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση εναντίον μας. Η ζωή μας μπαίνει σε κίνδυνο», υπογραμμίζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και σημαίνουν συναγερμό. Οπως σημειώνουν, ο ΕΟΠΥΥ έχει μετατραπεί σε επιχείρηση ολικής περικοπής υπηρεσιών Υγείας. Η κρατική επιχορήγηση για την Υγεία μειώνεται. Ο ΕΟΠΥΥ διαλύεται με το κλείσιμο 330 ιατρείων του πανελλαδικά. Κλείνουν νοσοκομεία.
Καταγγέλλουν πως η διαθεσιμότητα 7.600 εργαζομένων τούς αφήνει χωρίς γιατρούς και υγειονομικούς. Αντιμετωπίζουν τα πρόσθετα χαράτσια στην Υγεία και τα φάρμακα, ενώ την ίδια στιγμή έχει «κοπεί» το ΕΚΑΣ από 150.000 συνταξιούχους και άλλοι τόσοι περιμένουν περισσότερα από δύο χρόνια για να εκδοθεί η σύνταξή τους.

Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου