Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΜΕ καλεί στην αυριανή απεργία στο Δημόσιο


Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (Ομόνοια, 10.30 π.μ.), Θεσσαλονίκη (10 π.μ., πλατεία Αγ. Σοφίας) και άλλες πόλεις


Απεργούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 19 - 20 Μάρτη. Ζητήματα αιχμής είναι το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν αύριο, στην Αθήνα, συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. και καλούν τους εργαζόμενους να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις στο διάστημα 13 - 18 Μάρτη σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας που ακολουθεί.
Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκεντρώσεις και στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη, πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 10 π.μ. Ξάνθη, πλατεία Ελευθερίας, 10.30 π.μ. Λαμία, πλατεία Πάρκου, 11 π.μ. Σάμος, Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ. Πάτρα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, 10 π.μ. Βόλος, πλατεία Πανεπιστημίου του Βόλου, 10.30 π.μ.
Η απόφαση για το παραπάνω απεργιακό πρόγραμμα, πάρθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ την περασμένη Παρασκευή. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υπογράμμισαν ότι το κύριο είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιτυχία της απεργίας: Να γίνει έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των εργαζομένων, μαζικές γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ληφθούν μέτρα για μαζική συμμετοχή στις απεργίες και τα συλλαλητήρια.
Τόνισαν, ακόμα, ότι το πλαίσιο πάλης πρέπει να υπηρετεί την ενότητα των εργαζομένων, την ενιαία πάλη όλων των κλάδων, τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Στην κατεύθυνση αυτή, να οργανωθεί η σύγκρουση με κυβέρνηση - ΕΕ- πλουτοκρατία. Σημείωσαν ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αφού η αποτροπή των απολύσεων και η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τούς αφορά όλους.
Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) πρότεινε δύο 48ωρες απεργίες στις 11 - 12 Μάρτη και στις 19 - 20 Μάρτη, αν και αναγνώρισε ότι «πράγματι δεν υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία της 48ωρης στις 11-12 Μάρτη». Παρ' όλα αυτά, ο εκπρόσωπός της, Γ. Καλομοίρης, άσκησε κριτική στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι «δεν πρέπει να απαξιώνεται η προσπάθεια της ΑΔΕΔΥ (σ.σ. για την οργάνωση της απεργίας)».
Τα στελέχη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» άσκησαν επίσης «καλοπροαίρετη» -όπως είπαν- κριτική στο ΠΑΜΕ ότι στη ΓΣΕΕ δεν πρότεινε γενική απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να πάρουν την απάντηση ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» ήταν αυτή που δεν πρότεινε γενική απεργία στη ΓΣΕΕ, ενώ το ΠΑΜΕ πρότεινε γενική απεργία για ΣΣΕ, ανεργία, απολύσεις και κλιμάκωση του αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ για το περιεχόμενο της απεργίας γράφτηκε από την «Αυτόνομη Παρέμβαση» -παρότι είχε διαφορετική πρόταση ως προς τη μορφή- με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή». Μια ανακοίνωση που δε λέει κουβέντα για τον πραγματικό χαρακτήρα των ανατροπών που προωθούνται στο Δημόσιο, για τις ευθύνες της ΕΕ, αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν, ανεξάρτητα από μείγμα διαχείρισης.
Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότειναν τριήμερη απεργία και κλιμάκωση με πενθήμερη απεργία και νέες πενθήμερες με γενικές συνελεύσεις. Επιβεβαιώνεται ότι ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα από τις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, όπου ούτε ένα σωματείο σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και σε αυτά που έχουν πλειοψηφία, δεν πήρε απόφαση γενικής συνέλευσης για πενθήμερη απεργία. Μετά απ' όλα αυτά, έχουν το θράσος να επιτίθενται στο ΠΑΜΕ, επειδή χαρακτηρίζει τυχοδιωκτική τη στάση τους στο κίνημα και επισημαίνει την αναξιοπιστία τους.

Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου