Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Στάση εργασίας σήμερα σε όλα τα λιμάνια

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη στάση εργασίας που θα γίνει σε όλα τα λιμάνια, σήμερα Τρίτη 11 Μάρτη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, απευθύνει η Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών. Επίσης, καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 11.30 το πρωί, στον Πειραιά, στην πλατεία Καραΐσκάκη.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, δίνεται προς πώληση 67% του ΟΛΠ ΑΕ.
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνουν με κοινή ανακοίνωση το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών. Σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πειραιώτικης περιφέρειας να αγωνιστεί μαζί μας και να μην επιτρέψει να προχωρήσει το νέο έγκλημα. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να πάρουν πίσω την απόφαση για την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO.
Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια παράδοσης των λιμενικών υποδομών, με οποιαδήποτε μορφή (αγορά μετοχών, ΣΔΙΤ, παραχωρήσεις).
Αμεσα μέτρα στήριξης της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Συντήρηση και ανάπτυξη των υποδομών. Να ανοίξουν τώρα με ευθύνη του κράτους τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».

Πηγή :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου