Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΣΥ καλεί στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ


Διοργανώνεται από την Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων, την Κυριακή 9 Μάρτη
Ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ είναι συνέχεια των κινητοποιήσεων των αγροτών, όλο το προηγούμενο διάστημα


Σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 9 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες απ' όλη τη χώρα, που μετέτρεψαν την αγανάκτηση σε οργανωμένη αγωνιστική δράση ενάντια στα μέτρα ξεκληρίσματος από ΕΕ - κυβέρνηση, να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 104ης επετείου του Κιλελέρ στις 9 Μάρτη 2014.
Θα είναι η καλύτερη απάντηση στο ταξικό προσωπείο της κυβέρνησης, που φρόντισε να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα και συνολικά φθηνή ενέργεια στους βιομηχάνους, όχι όμως και στην αγροτιά, για την οποία έχει άλλα μέτρα και σταθμά. Εχει τα άγρια νέα μέτρα της ΚΑΠ 2014 - 2020 μαζί με τη φορολογική καταιγίδα, προκειμένου να προωθήσει το στόχο για τη συγκέντρωση γης και παραγωγής στις καπιταλιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, με παράλληλη καταστροφή των μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.
Η ΠΑΣΥ καλεί να τιμήσουμε αγωνιστικά την επέτειο του Κιλελέρ όσοι συσπειρωθήκαμε με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, φτιάξαμε τις δικές μας τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε περιοχή, πήραμε μέρος σε κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες, Εφορίες, στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις Τράπεζες κ.α., στο μαζικό συλλαλητήριο στην AGROTICA και στην πρωτόγνωρη σε συμμετοχή συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα και στη μαχητική πορεία στη Βουλή.
Αυτός θα είναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και τους αγώνες τους και όχι κάποιοι από τα "μνημόσυνα υποκρισίας" αυτών, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας της αγροτιάς. Οπως και αυτών που "συνεορτάζουν μαζί τους", από τα "απομεινάρια" των ανύπαρκτων αγωνιστικά, συμβιβασμένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που από νεκροθάφτες των αγώνων της αγροτιάς - με τις πλάτες που έβαζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για το πέρασμα των αντιαγροτικών πολιτικών - προσπαθούν σήμερα με διάφορες "Πρωτοβουλίες" να χριστούν αναγεννητές των δικών τους παραμάγαζων.
Το αγροτικό κίνημα εκφράζεται γνήσια από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων σε όλη τη χώρα, και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς που τους μπουκώνουν με χρήμα για να χειροκροτούν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν!
Η αντίδρασή μας σημαίνει δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε χωριό, φτιάξιμο νέων εκεί που δεν υπάρχουν, αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές, πανελλαδικός συντονισμός στην κατεύθυνση σύγκρουσης με τις πολιτικές ξεκληρίσματός μας».
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου