Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Με όλες τις δυνάμεις για να πετύχει η απεργία
Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν καθημερινά την αναγκαιότητα να πετύχει η πανεργατική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή, που νομοθετεί νέα αντεργατικά μέτρα και οι εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ και της Ευρωζώνης ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν εντατικά, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η πορεία προς την καπιταλιστική ανάκαμψη, δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους και το λαό αν δεν οργανωθούν, αν δεν παλέψουν οι ίδιοι για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.
Κρίκος σ' αυτή την προσπάθεια, στην οποία πρωταγωνιστεί το ΠΑΜΕ, είναι η απεργία στις 9 Απρίλη.

Η απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, χτες έγινε στη Θεσσαλονίκη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη.

Σήμερα, το ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Αθήνας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων για την οργάνωση της απεργίας προγραμματίζει και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σήμερα Πέμπτη 3/4, στις 7.30 μ.μ., ενώ η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, διοργανώνει σύσκεψη αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Με θέμα την απεργία, γενική συνέλευση οργανώνει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, το Σάββατο, στις 8 μ.μ., επίσης στο Εργατικό Κέντρο.

Μέχρι τώρα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί στις παρακάτω πόλεις: Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία. Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος. Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Αγ. Νικόλαος, 10.30 π.μ., Μαρίνα. Νάουσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο. Νάξος, 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου. Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία. Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου. Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Καρδίτσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ρέθυμνο, 10 π.μ. Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου