Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ Κοινός αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακής - αργίας

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Κυριακή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο Εμπόριο

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στο Εμπόριο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν σε όλη τη χώρα, την Κυριακή 13 Ιούλη, καλούν οι ταξικές δυνάμεις τους εμποροϋπαλλήλους.
Την απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε εννιά τουριστικές περιοχές, με στόχο από το 2015 το μέτρο να γενικευθεί σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί την Κυριακή στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους με Τσιμισκή.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι τις 20 Ιούλη το δεκαήμερο Δράσης που διοργανώνουν τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Εμπόριο, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Τα σωματεία της Αττικής προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 17 Ιούλη για τα ζητήματα της απλήρωτης δουλειάς και των συνθηκών εργασίας στο Εμπόριο.
Την κλιμάκωση της επίθεσης στην αργία της Κυριακής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΠΑΣΕΒΕ. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
 «Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι τμήμα της συνολικής πολιτικής της λεγόμενης απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, που μόνο στόχο έχει να διευκολύνει και να προωθήσει την κυριαρχία των μονοπωλιακών επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο. Τα υπόλοιπα περί εξυπηρέτησης του τουρισμού και των καταναλωτών είναι λόγια για να μας "κοιμίζουν".
Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι με το κυριακάτικο άνοιγμα στα εμπορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης το μόνο που θα συμβεί είναι να μεταφερθεί ο τζίρος από τα δεκάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία μαγαζιά των συνοικιών και των γύρω δήμων σε ελάχιστες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες του κέντρου.
Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους να συσπειρωθούν στα σωματεία, στις τοπικές ενώσεις, στους εμπορικούς συλλόγους, στις Επιτροπές Αγώνα για να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και μονοπωλίων.
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων να δυναμώσει την κοινή δράση μαζί με τους εργαζόμενους στο Εμπόριο, με το αγωνιστικό, ταξικό κίνημα των εργαζομένων.
 Η κοινή δράση εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και η οικοδόμηση της συμμαχίας τους είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της επίθεσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου