Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συναυλίες και εκδηλώσεις από Λαϊκές Επιτροπές


    

www.rizospastis.g

Συναυλία στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης, αύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, θα δώσουν οι μαθητές του «Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σχολική χρονιά αλλά και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του «Φροντιστηρίου» για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Η συναυλία, αφιερωμένη στη μαθητική νεολαία της Ηλιούπολης, περιλαμβάνει τραγούδια της ξενιτιάς, εργατικά, κοινωνικά και πολιτικά, καθώς και τραγούδια από τους αγώνες του λαού μας.
«Η πολιτιστική παρέμβαση είναι μέρος της δραστηριότητάς μας και στοχεύει να έρθουν σε επαφή οι μαθητές, μέσα από τη μουσική, το θέατρο, το λογοτεχνικό βιβλίο, τη στρατευμένη τέχνη, με τους αγώνες και τις αξίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος», αναφέρουν στο πρόγραμμα της συναυλίας οι μαθητές του «Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» και τονίζουν: «Είμαστε παιδιά εργατών, παιδιά φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είμαστε περήφανοι για τους γονείς μας, για τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν για το σύνολο των προβλημάτων μας και των οικογενειών μας, της τάξης μας. Είμαστε με αυτούς που στρατεύονται στον αγώνα για τα δίκαια της τάξης μας».

Εκδήλωση με αφορμή το τέλος των μαθημάτων αλληλεγγύης, που έγιναν για δεύτερη συνεχή χρονιά σε παιδιά ανέργων, διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Στην εκδήλωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 9 μ.μ., στο Αλσος Αλκαζάρ, θα μιλήσει ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, θα γίνει βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα και θα μοιραστούν σε όλους αναψυκτικά.
Τέλος, αντιφασιστική συναυλία οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, την Παρασκευή 11 Ιούλη, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Φοίνικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου