Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - Παραδόθηκε η βοήθεια της ΟΓΕ στους σεισμόπληκτους

Σήμερα η δεύτερη παρτίδα του υλικού που συγκεντρώνει το ΠΑΜΕ

Το Σάββατο, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδα (ΟΓΕ), παρέδωσε στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς τη βοήθεια που συγκέντρωσαν για το λαό της Κεφαλονιάς τα παραρτήματα και οι Σύλλογοι της Αττικής. Το υλικό που μετέφεραν ήταν κυρίως παιδικές τροφές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για μητέρες και παιδιά. Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ με επικεφαλής την πρόεδρο Μαιρίνη Στεφανίδου και την αντιπρόεδρο Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και μίλησε σε σύσκεψη γυναικών που διοργανώθηκε από την τοπική Ομάδα της ΟΓΕ στο Ληξούρι.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες και οι οικογένειές τους: Η άσχημη κατάσταση στα σχολεία, που λειτουργούν πλέον σε βάρδιες, και η ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις, η κατεδάφιση των εργατικών πολυκατοικιών που αφήνει άστεγες δεκάδες οικογένειες, η καταστροφή της οικοσκευής των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά και οι ζημιές στα μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων γυναικών.
Οι γυναίκες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κοροϊδία που υφίστανται από την κυβέρνηση, με τις ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα ψίχουλα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κανένα από τα σοβαρά προβλήματα.
Αντίστοιχα, βοήθεια παραδόθηκε από 95 σχολεία του Περιστερίου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου Κώστας Παπλωματάς, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ, το Εργατικό Κέντρο και την ΕΛΜΕ-ΚΙ, έδωσαν συνέντευξη Τύπου.
Σήμερα, Τρίτη, θα παραδοθεί στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς η δεύτερη δόση της βοήθειας από το ΠΑΜΕ προς τους σεισμόπληκτους του νησιού. Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους, να συνεχίσουν τη συγκέντρωση όσο περισσότερων ειδών πρώτης ανάγκης μπορούν.
Επίσης, η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με το Μουσικό Τμήμα της Πολιτιστικής Ομάδας του ΠΑΜΕ, διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης για το λαό της Κεφαλονιάς την Πέμπτη 27/2 Φλεβάρη στις 7.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο.
Παρέμβαση στον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα φορέων της Κεφαλονιάς, ώστε να παρθούν μέτρα για τη στέγαση και τη σίτιση των σεισμόπληκτων μαθητών. Αντιπροσωπεία της Επιτροπής ζήτησε να επιταχθούν ξενοδοχεία στο Ληξούρι και να εξασφαλιστούν αίθουσες για τη μελέτη των μαθητών, αλλά και να διασφαλιστεί η πλήρης δωρεάν σίτισή τους με έμφαση σε αυτούς της Παλικής. Στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία πως η βοήθεια της κυβέρνησης στην περιφέρεια ήταν 100.000 ευρώ και ότι σε μια βδομάδα περίπου θα αποπλεύσει από το νησί το πλοίο που φιλοξενεί σεισμόπληκτους. Αναγνωρίστηκε ότι το επίδομα ενοικίου στους παθόντες από τους σεισμούς είναι αναποτελεσματικό, αφού δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός κατοικιών για στέγασή τους (σ.σ. 1.400 σπίτια στην Παλική έχουν παρουσιάσει προβλήματα). Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε να θέσει στο υπουργείο Παιδείας τη χορήγηση μόνο ενός κολατσιού στους μαθητές.
Παρέμβαση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Αργοστόλι πραγματοποίησαν προχτές η τοπική ΕΛΜΕ, το ΕΚ Κεφαλονιάς και Ενώσεις Γονέων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα των εξετάσεων των μαθητών της Γ' Λυκείου και αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την ύπαρξη ποσόστωσης στο πλαίσιο ειδικής ρύθμισης, διευκολύνοντας, έτσι, την κυβέρνηση στους χειρισμούς της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου