Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Tην Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο «Καλυψώ» (Καλλιθέα, Γρηγορίου Λαμπράκη 9 και Καλυψούς), παρουσιάζεται το έργο του Sepulveda «Ο γάτος που έμαθε σ΄ ένα γλάρο να πετάει».
 Ενα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που πραγματεύεται ζητήματα για τη μετανάστευση, τη μόλυνση των θαλασσών για τα κέρδη των εταιρειών, ηθικές αξίες όπως «ο λόγος τιμής ενός γάτου του λιμανιού». Μια παράσταση δημιουργημένη από επαγγελματίες ηθοποιούς και καλλιτέχνες του θεάτρου, που θέτουν την τέχνη τους στην υπηρεσία του λαού.
Μια πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΣΕΗ) που δημιούργησε τη θεατρική ομάδα «Εναερίτες», στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης. Για να δίνει παραστάσεις σε λαϊκές γειτονιές, φορείς, σωματεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη για θέατρο. Γιατί η πρόσβαση στο θέατρο και τις τέχνες δεν είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη, αλλά δικαίωμα.
Ο Ζορμπάς. Ενας γάτος μαύρος και χοντρός. Μια παρέα γάτων του λιμανιού. Μια γλαρίνα που μεταναστεύει μαζί με άλλους γλάρους, για να φτάσουν σε μια πόλη όπου οι ίδιοι θα διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Και η υπόσχεση του Ζορμπά στη γλαρίνα που πεθαίνει απ' το πετρέλαιο την ώρα που γεννάει: Να προσέχει το γλαράκι και να το μάθει να πετάει!!!
Παίζουν οι ηθοποιοί: Προκόπης Γιαννειός, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Ιορδάνης Καλέσης, Λάμπρος Κόκκορης, Κατερίνα Οικονομίδη, Χριστιάνα Κουλιζάκη, Σοφία Μπότση, Θανάσης Νάκος, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αντωνιάδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Ξενάκης. Θεατρική Διασκευή: Αλεξία Γαβρίλη Σκηνικά: Κατερίνα Χατζή. Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα. Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου. Φωτισμοί: Γιώργος Aποστολίδης. Οργάνωση Παραγωγής: Αρχοντία Χριστούλη.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου