Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Παπουτσάνη» συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για τις 6 απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία τα Χριστούγεννα, με στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή. Στο πλαίσιο της αυριανής στάσης εργασίας, θα γίνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας στο χώρο του εργοστασίου.

ΔΕΗ: Δύο εργατικά ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς των εργαζομένων σημειώθηκαν μέσα σε περίπου 10 μέρες, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Στο τελευταίο ατύχημα, ο εργαζόμενος έπεσε από το χειριστήριο κι έσπασε τα πλευρά του, ενώ μια βδομάδα πριν άλλος εργαζόμενος έπεσε από τον αναδιπλωτή όταν έσπασαν οι μπουκάλες που τον συγκρατούσαν. Το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) μιλά για «νέα εργοδοτικά εγκλήματα».

ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΙΑ ΘΗΒΩΝ: Μετά από τις μειώσεις μισθών, τις περικοπές επιδομάτων και τις απολύσεις, η εργοδοσία της Σωληνουργίας Θηβών επιχειρεί τώρα να θέσει το εργοστάσιο σε εκ περιτροπής εργασία. Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας σημειώνει: «Η κάθε υποχώρηση ανοίγει απλά την όρεξη του εργοδότη να μας πάρει τα πάντα! Εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, επιχειρεί να θέσει το εργοστάσιο σε εκ περιτροπής εργασία. Αρχικά σε 3 συναδέλφους και στη συνέχεια και στους υπόλοιπους. Συνάδελφοι, μην ενδώσετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας! Συσπειρωθείτε γύρω από το Συνδικάτο».

ΙΓΜΕ: Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στη 1 μ.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο ΠΕΚΑ, διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά τους. Επίσης, αύριο Παρασκευή στις 10.30 π.μ., καλεί σε συγκέντρωση στη βίλα Καζούλη (Λεωφ. Κηφισίας 241), όπου συνεδριάζει το ΔΣ του ΕΚΒΑΑ.

http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου